Робiтниця

Мария Федоровна Миронова
Ходе дама по кiмнатi у пан-бархатнiм халатi
Робiтниця ходить в ситцi, щоб вiд панi вiдрiзнитьця
Та вона вродлива, гарна, не втрачае часу марно
Пана вже приворожила, бо краса велика сила
Пан спiвмався на гачок, як метелик у сачок.
I тепер вже робiтниця стала панi, як годиться
Суть же нашоi моралi: Не наймайте в дiм свiй кралi!