Арон Гаал. И сейчас, как в детстве...

Лайма Дебесюнене
http://www.stihi.ru/2015/01/05/4906
Aronas Gaalas. Ir dabar kaip vaikystej...

Ir dabar kaip vaikystej
Is nezinomu erdviu i neatrastas driekiasi begiai.
Mano stotis dar ir siandien saugo daugybe paslapciu,
Kurias iki siol atgabena vagonai is pasauliu tolimu
labai...

Vyrai ir Moterys vis dar tebelaukia...
Islydeje mylimuosius, sulaukia vienatves,
Sutinka pavasari, islydi vasara ir sypsos,
Taciau ju sielose viespatauja ruduo, o akyse isikuria
ziema...

Keletas vagonu nesustodami
Rieda prosal kaip melynas vaiduokliu traukinys,
Kurio as laukiu nuo vaikystes iki siol,
Is kurio dar niekas neislipo i mano
bezvaigzde nakti.

Арон Гаал. И сейчас, как в детстве...

И сейчас, как в детстве,
Из неизвестного в неведомое тянутся рельсы.
Мой вокзал и сегодня хранит несметное количество тайн,
Которые до сих пор привозят вагоны из очень далёких
миров...

Мужчины и Женшины которые только ждут...
Ждут отъезд любимого, ждут приезд разлуки,
Приветствуют Весну и прощаются с Летом с улыбкой,
Но в их душах царствует Осень, а в глазах уже поселилась
Зима...

Несколько вагонов без остановки
Мчатся мимо меня, как голубой призрачный поезд,
Который я жду с детства и до сих пор,
И с которого так никто ко мне не сошел в мою
беззвёздную ночь.