Кошенята

Евгения Гитальчук-Вирченко
Мала Киця три синочки
Ще й малесенькую дочку.
Киця розуму їх вчила
І до школи їх водила.

Діточки ж читать не вміли,
Рахувати не хотіли.
Покидають в бур'ян книжки,
Самі ж грають в "Кота й мишки".

Якось так вони гуляли
І трьох мишенят впіймали.
"Порахуйте нас гарненько", -
Каже мишеня маленьке.

Кошенята засмутились -
Рахувати ж не навчились.
"Треба в школу йти швиденько,
Як веліла Киця-ненька!"

І тепер вони читають,
До п'яти рахунок знають.
І радіє, як годиться,
Їхня мама, мама-Киця.