Стоить хатына

Валентина Гердун
Стоить хатына на краю сэла, дэ тыха ричка в бэрэгах тэкла,
Хылылысь вэрбы до самой воды, дэ дарував коханий я квиткы.
  Припев:  И заглядае сонэчко в викно,
           Дэ зигривала мама нас тэплом,
           Дэ пахло хлибом, пАрным молоком,
           Дэ шлях далэкый за моим сэлом.
 
Дэ в травни вышнямы сады цвилы, вэрнувся тато мий туды з вийны,
Дэ в стрихи ластивка гниздо звыла,а в свято за столом уся ридня.

Туды спишу я черэз кругы лит, объихав я аж майбо цилый свит,
Та всэ спишу на батькивскый пориг, про нього в серци память я збэриг.