Pilseta rudeniga nakti

Рита Хмельницкая
Sai rudeniga liega nakti,
Visapkart klusums dzils.
Dus saldi miega daba
Un visa pilseta.

Gul stabi, majas, celu zimes
Un masinas pie majam,
Snauz lapam nobirusas stigas,
Kur pedu mits tik daudz.

Par pilsetu lej gaismu spozu,
Tas zvaigznes mirdzosas
Un e;ness blavais smaida
Par visu pagalmu.

Gar visu setas malu
Stav berzi kosa terpa,
Skar liegi vejs to zarus
Un cukst tiem, klusi, maigi.

Stav vientuli, kads prozektors,
Tas kadam loga iemirdz
Un gaisak paliek telpa,
Zud tumsas baisie maldi.

Te peksni lietus lases,
Pa palodzi sak grabet- tavu
Un aizlej visus celus
Pa kuriem iet tev lemts.

Zib zibenis un perkons dardi,
Jauc visu kluso mieru
Un pilseta ir drumi,
Sedz visu baisa tuce.

Bet tomer kads vel negul,
Kads visu nakti strada
Un aiztrauc garam auto
Uz otru pilset pusi.

Jau blazma viegli radas,
Sak rita gaisma aust,
Visapkart mostas daba
Un visas majas, laudis.

Zud projam sirma migla,
Mirdz rita rasa zale
Un lietus lasu pelke,
Viz draiskie saules stari.

Tev pilset, labu rit es velu
Pa logu verojot es tevi
Tik daudzi plust tur lauzu
Pa rudens lietus pielijusam takam.