Високий та стрункий

Евгения Гитальчук-Вирченко
Клене, клене, ти високий
І стрункий – на диво!
Свої віти ти розкинув
Широко, красиво.

Своє листя золотаве
Дітям ти даруєш,
Сам же в небо задивився
І про щось міркуєш.

Мрієш ти про ясне сонце,
Вітерець духмяний,
Про пісні веселі, щирі
Діточок рум’яних.