Рубаи Я долго истину в вине искал

Амир Аль-Шуара
Я долго истину в вине искал
И немало красавиц ласкал,
Но смысл жизни так и не найдя,
Шутов в кабаке развлекал.

Men sharobdan haqiqatni izlaganman ko'p
Go'zallar latofatiga yetishganman ko'p
Lek hayot mazmunin topmayin sira
Mayxona qullariga bosh bo'lganman ko'p