Батьк1вщина

Саша Горская
Ламали все, нівечили, трощили,
Не дивлячись, чуже то, чи своє.
Я думала, немає Батьківщини,
А нещодавно виявилось - є.
Я думала, що ми живем без роду,
Що в нас немає власної землі,
А ми, дивіться, вибрали свободу,
І дехто з нас за неї полягли.
Душа у мене - не порожня скринька
(О як же довго я до цього йшла!)
Тепер я знаю хто я. Українка.
Тепер я знаю, де моя земля.