Алексею Крачило - 50-ть лет. укр. язык

Пётр Лавренчук
        Олексію Крачило - 50 літ.
Олексію Крачило,- керівнику літературного обєдннання ім.Нефеліна,
що на Чернігівщині,автору сайту СТИХИ.РУ виповнюється 50-т років.Він любить МАТИ та своє село Карасинівку,УКРАЇНУ та людей. Творить для них чудові книжки, допомогає писати молоді.Може в новітній літературі він і не самий талановитий, але для сільської української поєзії, та всієї літератури зробив чимало.Тобі побратиме, ці рядки привітання.

Мову поведу,- про побратима Олексія,-
В літературі він один Крачило.
Кажуть, що великий в селі чудосія,
І життя в літературі не раз побило.

Для людей і про людей він пише,
Для Карасинівки, бо в світі милішої нема!
Про карасинівців добре слово скаже-
В нього грошей, як і в мене катма.

Біль за прийдешну "нову Руїну"-
Актори все ті,  а кінця краю нема,
Очима й віршами любить людей та УКРАЇНУ-
Радість:літо,осінь, зима та весна.

Найдорожче для ньго, як і всіх МАТИ,
Найбільша радість,- подих фарби нової книжки,
В літературі про селянський світ мріє розказати-
Життя - як у всіх: чорна та біла шашки.

Олексію!- з вірою в людей:писати, писати, писати!
Таким як Ти в Україні ніколи не було легше,
Хочеться ювіляру, добрі бажання  бажати-
Молоде вино, стає міцне та краще.