Коли Христос для тебе лише Вчитель

Горбатюк Надежда
Коли Христос для тебе лише Вчитель,
 Коли не став Він Господом життя-
 То небезпека є як Юда згинуть,
 Ганебно закінчивши шлях.

 Він, як і ми, мав участь у Вечері,
 А хліб прийняв від Бога, з Божих рук,
 Та гріх зробив жорстоким серце
 І він не зміг протистоять йому.

 Бо починав як злодій- цупив гроші
 Із скриньки, яку мав він при собі.
 І цим диявола в товариші запрошував,
 Котрий убивця без жалю і без вини.

 Ганебні вчинки призвели до злої смерті-
 Пішов у пекло той, хто знав Христа,
 З Апостолами мав хто рівний жереб.
 Та не спаслась цим Юдина душа.

 …О, Боже мій, допоможи всій Церкві
 Тікати від гріха і мати Божий страх.
 Допоможи спасіння нам донести
 І приготуй до зустрічі у небесах.

 СерцЯ нам дай слухняні, чисті, щирі,
 Бо бачитимуть Бога лиш такі.
 І щоб даремно благодать не прийнялИ ми,
 Прости, помилуй нас і всіх спаси!