Свiтанак

Владимир Шульговский
Свiтанак возерам iдзе
I нiбы лашчыць хвалi,
Як сонечны бурштын у вадзе
Мой Браслау закаханы

Праменнi дзiунай даужынi
Абраза Мацi Божай,
Ствараюць дух жыцця зямлi
У горадзе прыгожым

Пяшчотай вабiць усiх людзей
Цудоуны горад Браслау,
Стагодзяу шмат яшчэ квiтней!
Пад небасхiла вартай.