Над я

Дмитрий Демуз
«Надія вмирає останнім»…
Є приказка в світі така… -
Крізь біль та утрати в віках,
Прийшла до нас подихом раннім.

Прийшла мов повітря ковток,
Мов вогник, що ледве жевріє… -
Проснулись і Віра й Любов,
Бо їх розбудила Надія!..

Повірив у щастя народ,
Наповнились душі любов’ю…
Та тільки багряною кров’ю,
Країну залив «сумасброд»…

Та ми не скорилися… ні!
На бій піднялись ми… - За Мрію!..
Нам прапором стала Надія,
Що бореться навіть в тюрмі!..

«Надія вмирає останнім»?..
Ні! – Наша Надія жива!!!
І будуть пророцтвом слова,
(їх хтось написав на паркані)…
Надія!!!  Надія – жива!!!

26. 03. 2015р.