Баланиада

Радко Стоянов 2
/По Хр. Смирненски/

Гърбосложен на кревата,
гледам мръсния таван
и в унесица благата
пак от смях съм напикан.

Устодопирници жежки
между Серго и Местан
ми навяват тънки смешки
за обрания бостан.

Хлевоусти „демократи”
са при Бойко на бивак.
Всеки учи се да клати
управленския батак.

В реформаторската лига-
само лига, само смях.
Жезъла Раданов вдига,
но Меглена- пак е с тях.

Себеспомням „патриоти”
как ни лъжат с праз голям.
Като баби без кюлоти
се предлагат тук и там.

Себеспомням си Барека
с неговата грис-халва.
Той налапа сам бюрека,
другите –пасат трева.

Себеспомням си Атака-
още зайците зове.
Който знае как да кряка,
на гюбрето ще кълве.

Абевето си кротува
под големия чадър.
С Бойко пак си другарува,
взема – дава за хатър.

Гърбосложен на кревата,
гледам мръсния таван.
С политиката позната
люшкам се –алабалан…