Украинская мова

Елена Ивановна Леонова
И русские любят украинскую мову.
Так давайте уважать родную речь друг друга.

Барвиста, українська мова,
Вона тече, як вiльнi рiки.
Вона, як пiсня колискова,
Яка у пам'ятi навiки.
Вона душi жива окраса-
То легкокрила, то дзвiнка.
В нiй слово золотє  Тараса
I нiжна лагiднiсть Франка.
Коли в дитинствi я вiдкрила,
Яка в нiй сутi глибина,
Менi подарувала крила
Безмежна, сонячна весна.