Na calym niebie jasno swieca gwiazdy...

Просто Дорота
Диана Павлова

* * *

Блестят красиво ярките звезди
по тъмното небе разпръснати.
На тази красота се наслади
спокойно в часовете късни.

И после чак умувай над това
в какви съзвездия са подредени
и на какви закони, правила
изобщо се крепи Вселената.


***

Na calym niebie jasno swieca gwiazdy,
W ciemnosci pieknie tak migoca.
Zachwycic sie tym pieknem moze kazdy,
Gdy spojrzy w gore pozna noca.

Dopiero potem lamac mozna glowe,
Okreslac konstelacje i gromady,
Dociekac, jaka Wszechswiat ma budowe
I jakie w koncu rzadza w nim zasady.