Няма пастуха, ёсць толькi статак!

Макс Хот
Усе святыя - з крыві і плоці.
Кожны можа абраннікам стаць.
Быць звычайным цяпер не ў модзе.
Лепш новай зоркай заззяць.

"Няма пастуха, ёсць толькі статак!"
Вобразнай гэтай фігурай
Азначыць бы гідкае гэтак:
"Грамадства масавай антыкультуры".

Няма канца чалавеканікчэмнасьці,
Формула гэтая не проста рыторыка!
Яна - апісанне супольнасці -
Зрабіць гіганта з гноміка.

І адносіны з уладай дае амаль ідэальна:
Яе ананімнасць, брутальную сілу.
Панаванне над чалавекам? Гэта пахвальна?
Па мне, усіх пастухоў трэба на вілы...

«Нет пастуха, одно лишь стадо! Каждый желает равенства, все равны: кто чувствует иначе, тот добровольно идёт в сумасшедший дом. »
(Ницше)

Максім Хацько 05.04.2015