Вясновы дождж

Станислав Тарашкевич
З неба сонейка, праз хмары,
Чуць - чуць  свеціць на  палі,
Ў хмарях штосьці,  прагрымела
Усё здрыгнулася ў зямлі.
            Пахне  хуткай  навальніцай,
            Даждж   чакаюць  на  зямлі,
            І хай добраю парою,
            Ён пральецца на палі
Хай збірае вецер хмары,
Льецца  з  неба   дождж  - струмень, 
Вецер  грозны  і  магутны,
Ганяй,  хмары,  цэлы  дзень.
            А вы,  хмары дажджавыя,
            Ваду  ліце  адважней,
            І  грымотныя  хмар гукі,
            Дайце  дожджык, нам хутчэй
З- за хмар сонейка зірнула,
Усміхнуліся  палі,
Хлыну  дождж  і  патанула,
Ажыло  ўсе на зямлі. 
            Усё  пакрые   зеляніна,
            Расцвіце  на  палях  хлеб, 
            Папрацуем  сябры  з  вамі,
            І  напоўнім  збожжам   склеп.