Це дариша делчIунте?

Салим Герейбеков
Це дариша делчIунте,
ХIянкила ирхIайсале?
Кони хугил хIякимте,
Арцике тIарбукIале...

ХIянкилике умцIале,
ТIарбукIари "някьбаке",
Ихти дацIле дугьале,
ТIархIабукIари хIаке.

Багьуди агIнил хIина,
ХIа дахъол арц дугьале,
Арукьалра хIу кина,
ХIякимтис тихъдирале...

Гиле хугина "взятка",
"Красный диплом" ирису.
СилтIбукIале алавка,
Бузес ихти ирису.

Азаршай дунъялике,
Намус-хIяя дицибил,
Тудирхъисра халкьике,
Арцис цаби биргIибил.

Рушбатике тIардукIант,
Иза бухънила бухъаб.
Лебил халкьла хIи дужант,
Урну хIушия бяргIаб.