Молодою заробляла

Екатерина Таратун
Молодою заробляла
І на старість відкладала
Ось і старість підійшла
Книжка є, грошей нема
Обіцяли, що дадуть
Цілу тисячу гривень
Біля банку ми штовхались
Вмирали й матюкались
І нарешті записались
І чекаем коли ж дадуть
Восени або весною
Та чекали ми дарма
У них грошей вже катьма
Владці знов пересварились
І заплакав наш бюджет
Бідні знов у борозні
У болоті аж на дні
А багаті ті давно вже нагорі
Смажать спину на Манілах
У Єгипті пузо на піску
Бо в них гроші на це є
Там і пальми, і банани, і екзотика
А в нас картопля, а ще ріжки
Що сидять вже в печінках
Наші гроші на книжках
Краще б ми їх пропили
Ви панове схаменіться
До чого нас довели
Нас постригли як баранів
Ще й втопили у лайні