трызненне пра Вечнасць

Анастасия Котюргина
На астылым высокім стылі
не напішуць імёнаў нашых.
Перагарну застыласць
стагоддзяў -
сілаю назапашанай
вуснаў, вачэй, спінаў,
што гнуліся не ілжыва,
а можа проста не жылі,
калі й літары ўтойваюць
прозвішчы
у сутонні мінулага.
Мы знікаем?
(здаецца
між ўчора і сёння).
Знаходзіцца Каін
для кожнага,
хто паверыць - "у сэрцы
любві бяздонне".
І ты вяртаешся Каем.
і зачыняеш дзверы
на сёння..
Ну, што жа: "Казка - яна,
паверыш,
Харошы Мой,
тым і скончыцца,
што голас засне"...
Бывае!
Бо калі ў Радасць не верыць,
і калі не заснуць у час -
правільных забіваюць,
ці
у канцы з'ядаюць,
перакладаючы нас
ў ноч і бяссонне....
А зранку прачнецца ўлонне -
(не верыць і адчуваць)
народзіцца!
Будзе спаць
пяшчотаю на грудзях.
Палонніца Шчасця,
Працяг!
Перагарне старонку
жыцця
і рукою тонкай -
(надзеяй укрые плечы)
напіша два нашых імя,
сваё
і падпіша Вечнасць.