Бесрай

Гамзат Усманов
Гьикьван хьурай, бесрай, халкьар,
И дуьньядал гьахъвал авач.
Сада- садаз ягъиз ракьар,
Чи арада садвал амач.

Жемир(а) куьн, душманар хьиз
Лугьумир гьахъ- дуван авач.
Чпи- чеб нез гьайванар хьиз,
Меденият жуванд амач.

Эй, Лезгияр, жемир усал,
Яхъ гъилера Давудан тур.
Чара халкьар,  хъуьруьрмир чал,
Хкаж ийин Алпандин нур.