Споглядаючи пiтьму

Ли Чень Дао
            «Мовчки сиджу,
             Дивлюсь в нічну пітьму.»
                (Гао Ці)

Холодна весна і вітер,
Марно чекаю на персиків цвіт,
День догорів, заграви вогонь згас,
Місяць не скоро світло бліде
Кине на мертвий сад,
Хмари сховали зорю Цзінь Сін,
У закинутій хижці, забувши про книги
Не запаливши світильник
Мовчки сиджу і споглядаю пітьму.
Навіть мій одяг старий
Ввібрав нічну чорноту.

           (Мелодія «Мін Лун Дао»)