Ябалак кар

Фаниль Асфаров
Чишмэлэргэ барып килдек.
Ябалак карлар ява.
Эллэ кемгэ ачу тотып.
Яз бездэн учен ала.

Агартып куйды тиз генэ.
Ак тастымаллар жэеп.
Аптырап калды кара жир.
Бу хэллэргэ гэжэеп.

Ак казлар мамыгы кебек.
Ябалаклары анын.
Мендэре ертык диярсен.
Куклэрдэге ходайнын.

Кар яусада, эри тиздэн.
Аяк астында жепшек.
Шул буранны алып килгэн.
Сагынып кайткан сыерчык.

Чишмэ суы алып кайттык.
Самавырга ут салам.
Сыерчык бураны беткэч.
Бер монсуланып алам.