Мацi, Матулька

Она Одна Всегда
Мацi, матулька!
Яшчэ як назвацi?!
Рукi твае для мяне як палацi.
Цiха, пяшчотна мяне калыхалi,
Моцна трымалi,кармiлi, ласкалi.
Позiркам цеплым мяне сагрэвалi-
Вочы твае.

Словы твае- як быццам агнi,
За мною хадзiлi, мяне бераглi.
Малiтвай штодзеннай мяне апраналi,
Вучылi, хвалiлi i трохi ругалi.

Веру i сэрдца твае для мяне толькi б,ецца
Балiць калi дренна
I у радасть смяецца.

Сваею любоую мяне ты гадуеш,
Сваею малiтвай мяне беражэш,
Сваiмi рукамi мяне апранаеш,
I сэрдцам сваiм для мяне ты жывеш.

Матулька мая!
Як яшчэ мне назвацi?!
Каб ты жыла вечна-
Бо ты мая Мацi.