Дiвоча доля

Гойнолка
Задивився козаченько
На личко дівоче...
Дівча стоїть на місточку,
Тай ніби клекоче...

Не вдивляйся козаченьку
В очі голубії...
І вдовине ти сердечко
Не край, буревію...

Бо мій милий на війноньку
Пішов...  не вернувся...
Я ж до тебе, козаченьку,
Прийду, пригорнуся...

Стала мати на порозі
Тай гукає дочку,
А вона за тим козаком
Пішла в невісточки...

Повіз її козаченько
Далеко, за гори...
Тільки з ним вона пізнала
Не щастя, а горе...

Сидить, плаче дівчинонька,
Сльози витирає...
Де ж ти, рідна домівонько,
Серце туга крає...