Село

Назар Чорний
І долини , і луги
Та бескраї гаї,
Що мене...Здивували!
Моєї неньки України,
Які переді мною встали.
І село на небосхилі
Тане в зеленій вершині.

        ***
І піду я гуляти ,
Скину черевики,
І впаду я без тями.
Біля швидкої ріки.
       
        ***
А он там котик риженький стрибає
І на творчі поезії мене надихає,
Подалі стрікоче ластівочка,
Наче пісню курличе,
щястя , долю надає.