Richard Brautigan

Ирина Вагеро
Рычард Броціган


Жыву  ў дваццатым стагоддзі


Жыву ў дваццатым стагоддзі,

І вось ты ляжыш побач.

Заснуўшы, ты стала няшчаснай.

І нічога не мог я змяніць.

Я быў у роспачы. Твар твой

Настолькі прыгожы, что я не магу

Не апісваць яго, і я не ў сілах

Зрабіць цябе шчаслівай, пакуль

Ты спіш.
_________________________________

Колер як першааснова


К д'яблу каханне
Мне б памерці
ў залацістых тваіх
валасах....