Завiруха, завiруха

Валентина Жигер
       
Завiруха, завiруха! 
Працавiтая маладуха!
Ты сугробы  уздымаеш,
Пуцi-дарогi замятаеш.   

Завiруха,завiруха!   
Азарнiца,капрызуха!   
У вочы снегам ты кiдаеш,   
Iх у момант заляпляеш. 

Завiруха,завiруха!   
Прыгажуня,прыгажуха! 
Навакол усе прыбрала   
Коудрай белай панакрывала.   

Завiруха,завiруха!   
Развяселая пявуха!
З моцным ветрам песнь спяваеш
I кружыцца застауляеш!

              Январь, 2015