Батьк вська хата край села

Клавдия Дмитрив
Батьківська хата край  села,
Батьківська хата край дороги.
Я все дитинство там  росла
І пам’ятаю всі пороги.

Батьківська хата край  села
Та  ще й  під вишнею  криниця.
До неї  стежечка вела.
Й вода  в ній  й  влітку  -  студениця.

Батьківська  хата  край  села.
Й стежина змієчкою в’ється.
Давненько  там я  не  була.
І серце  птахом в грудях  б’ється.

Батьківська  хата  край  села.
Садок вишневий  коло  хати.
Багатство все я б віддала,
Щоб знову  стріла  мене  мати.

Батьківська хата край  села.
І  мальви там,і  рута-м’ята..
Багато літ я там  жила,
Та вже не бачить маму  й тата…

         23.04.2015 р.