Не забывай меня... Михаил Медведев 6

Радко Стоянов 2
Не забывай меня в свой горький час,
Когда и руку не протянет друг,
Когда надежда превратится враз,
В холодный ветер налетевший вдруг.

Когда устанешь от пустых забот,
Где одиночество похлеще ада,
Когда к тебе никто не подойдет…
Ты позови меня - я буду рядом.

Ты позови меня в свой трудный час,
Когда душа еще твердит упрямо,
Что нет меня сегодня среди вас -
Остались на земле любовь и мама.

НЕ МЕ ЗАБРАВЯЙ…
Превод: Радко Стоянов

Не ме забравяй в своя горък час,
ръка когато не протяга друг,
надеждата когато стане мраз
и хладен вятър духне като луд.

Когато чезнеш в грижите безброй
и самотата шиба като в ада,
при тебе щом не идва вече свой,
ти позови ме – аз ще бъда редом.

Ти позови ме в трудния си час,
душата щом повтаря твърдо само,
че днес ме няма мене между вас-
изгубили сте и любов, и мама.