До дня Перемоги

Владимир Солошенко
Шалений гуркіт смерті в небі
І вибух, спалах на землі.
Війна прийшла. Кому це треба?
Не знали ми — були малі.

Війна, розруха, крові море,
Неволі ті роки - то страшний час.
Батьки на фронті, та їх горе
В листах, що не доходили до нас.

З боями фронт вже йшов на Захід,
Та ворог знищив все до тла.
В окопах часто бачив матір -
Дітей від смерті берегла.

Згадати важко пережите...
Хоч слава лине у віки.
Нам миром треба дорожити,
Війни не знати, як батьки!