Не час мовчати

Владимир Солошенко
Чому мовчить Святий Отець?
Невже не шкода тих сердець,
Які конають у крові?
Молись, поки вони живі!

А може ти лише пастух?*
Овець що мекають навкруг?
В цей час мовчати також гріх -
Почуй душею святість їх!

Бо люди гинуть на війні,
Не будь ти, Отче, в стороні!
Є суд Господній всім один:
Тебе чекає зустріч з ним.

     * * *
* Поп (рос. пастирь овец пасущий)