Юлияна Донева - Тези тъжни песни

Юлияна Великова
ТЕЗИ ТЪЖНИ ПЕСНИ

Душата си във стих не мога да излея.
Заключи се сърцето дори пред листа бял.
И само тъжна песен, когато аз запея,
усещам как товарът от мен се смъква цял.

Болките събрани, които  аз не мога
и за жалост няма как да изрека,
щом запея песен, стигат те до Бога
и само той с любов подава ми ръка.

Тези тъжни песни!...В тях е моята истина.
Мъка щом ме стегне,започвам аз да  пея.
И нещо с мене става - чувствам се пречистена
и отново имам сили да живея.