Девяте травня

Галина Мокряк
Дев'яте травня вже настало
І почалися спогади, тривоги,
Як довго йшли наш бійці
До цієї перемоги.
Догнали німців до Рейстагу,
Червоний стяг там причепили,
Бійців богато повернулись,
А ще богато голови зложили.
Заграла музика військова
В таку мирну годину,
Завмерло все наше село,
Віддало почесть на хвилину.
Зійшлися всі до обеліска
І дорослі і діти,
Щоб нізенько їм вклонитись
І покласти квіти.
Святеє місце у селі,
Де лежать наші солдати,
А їх чекає до сих пір
І плаче їхня мати.