Я тут сиджу

Шпрот
Я тут сиджу,
Вигадую долю собі,
А душа вже давно як поїхала
У країни далекі, незвідані.
Ти там десь є,
Ти співаєш з ранку до вечора,
Ходиш навшпиньки
І засинаєш з вовками й ведмедями.
Моє життя повне обов'язків і очікувань.
Твоє життя повне свободи і ризику.
Нам казали, треба любити когось.
Знаю, зустрінемось.
Невідчутно, здригаючись,
Підповземо до обрію, -
Землі у вирії,
Землі рушають у подорож.
Зверху донизу, зліва направо,
Ззовні всередину.
Ти там чекаєш
На щось необачне й невпевнене?
Я підійду, скажеш:" Привіт.
Ти, як завжди, із запізненням?"
Де дітись подиву?
Я посміхнусь і ми підемо.