Моя Укра1на

Галина Мокряк
Україна ти моя, красива, квітуча,
Ніхто і не чекав, що над тобою
Нависне чорна туча.
Після війни з колін
Вставали всі на ноги,
Росли колгоспи і садки
І відбудовувались школи.
А ми малі, голодні, босоноги,
Батьків не бачили ніколи.
Хто тільки міг, всі працювали
На колгоспнім полі.
Були і п'ятерічки, і змагання,
Були і передовіки і герої,
Тепер ці танці і пісні
Не залишають нас в покої.
Такі красиві села і поля
Все заростае бур'янами,
Нема кого нам запитать,
Що буде тепер з нами.
Де були ферми, тепер там
Залишилися руїни,
А люди, в пошуках роботи,
Поїхали в чужі країни.
Зеленський, Басков і Поплавський
Заповнюють экрани,
А тільки раз на рік
Згадають героїв-ветеранів.