Нешлис

Салим Герейбеков
Вай аман ахIерси неш,
ХIела дяхIла умудеш,
Нуша талихIла дарес,
ХIяракатла халадеш.

Припев
Нешла биса дакIибти,
Шараб шинван дужасра.
Кьяшми нешла дамсурти
Дуцили байдирисра.

Абани жан дурхIялис,
ГIязиз жан мяштхIедиру…
Жан дурхIяла талихIлис,
Халаси пай кабирхьу.

Баркалла бирис нуни,
ГIязизси абас дила.
Кьабулбарагу хIуни,
Иш далай саб хIечила.

          Далай МяхIяммад-Расул Уцмаевлис.