Май

Просто Дорота
Ангелина Костова

май

слънце, радост, рози бели,
тихи звуци, синева,
тънки облаци-дантели
млада гъвкава трева,
ромон на поточе чисто,
цвят на ябълки, ухай,
куп лъчи, лъчи сребристи
и усмихнат месец май,
пеперуди, вятър нежен,
птици - приказни ята
и простор, красив, безбрежен,
и любов, и чистота



МАЙ

солнце, радость, розы в белом,
тихий шёпот, синева,
свежих трав, упругих, зелень,
облачные кружева,
ручейка журчанье- чисто,
яблонь аромат- вдыхай,
сноп лучей, блеск серебристый
и с улыбкой- месяц май,
мотыльки, дух ветра нежный,
птичьи стаи- красота
и простор- такой безбрежный-,
и любовь, и чистота.