Упражнения для позвоночника. Аркадие Сучевяну

Адела Василой
Не верю я, что злоба растит шипы у роз,
Акация, уверен, от неги расцветает,
А плод, что рос на ветке во рту от счастья тает,
И песни распевает от изумленья дрозд.

Не по приказу травка свежа и зелена,
И не корысти ради мы грезим всласть о рае,
Из альтруизма, братья, пчела нектар сбирает,
А не богатства ради, в любые времена.

Подспудно в каждой вещи наследный огнь горит,
Из основанья мира всходя по вертикали,
И не пороки в смолах деревьев бунтовали...
Закон природы - цель, порядок что хранит.

Дрозда же предок - дрозд, в нём естества источник.
Достоинство всегда имеет позвоночник!



Arcadie Suceveanu:

Exercitii pentru coloana vertebrala

Eu nu cred, ca salchimul isi creste ghimpi din ura,
Eu sunt convins, ca scopul salchimului e floarea,
Ca nu din ordin canta pe ram privighetoarea,
Ci de uimire limba ii delireaza-n gura.

Si nu din intimplare e iarba asta verde,
Si nu spre a-si spori prezentul si averea -
Din altruizm, prieteni, albina stringe mierea,
Pornire ce-o inalta, o arde si o pierde.

Latent, mai arde-n lucruri un rug de-ntemeiere,
Crescаnd din baza lumii in sus pe verticala,
Caci nu din viciu seva in arbori se rascoalа,
Si nu din lasitate rodeste marul mere.

Stramosul mierlei - mierla-i, in sfinta rinduiala,
Iar demnitatea are coloana vertebrala.