Втеча

Валентина Чайковская
На вулицях із бугенвілій повінь.
І хороше тобі у цім раю,
Хитають трішки хвилі цвіту човен,
Подібний чимось на весну твою.

І утікаєш в світ снаги п'янкої
Із сьогоденних чвар поміж людьми...
Цвітуть троянди, лілії, левкої —
Вбираєш зором, подихом, грудьми.

Відступлять вглиб усі жалі сердечні,
Бо хвилі бугенвілій у душі —
Голублять, шепотять слова доречні,
І пестить синню небо цвіт кущів.