самоцвiти

Марина Гареева
Прозорий відчай важить як кришталь
на пальцях, що шукають порятунку
в долонях: приховай мене – зламай,
вдягни назавжди пам'ять без ґатунку,

без слів, без обіцянок, без надій –
клянися, що ніколи не згадаєш,
як ти мене – закреслено –  “любив”,
як я тебе – закреслено – “навзаєм”.

~. ~

Летюча смерть приходить в жовтих снах,
п’є воду і сміється до кульбабок:
рахуй мене – по скривджених думках,
шукай воскреслим сонечком під ранок.

~. ~

Бузкові коні тануть, наче тінь,
яка на водопій прийшла молитись.
Заблуканих коней моїх зустрів –
і отруїв солоним співом вилиць.