Одамгарчилик

Рахим Карим
 Эмишки, менда йў; одамгарчилик,
 Одамлар эмишлар атрофдагилар.
 Бу не олди-сотди, савдогарчилик,
 Шунчалар бўларми инсофдагилар?

 Менда нима айб, инсон бўлмасанг,
 Бору йў;инг ;амла - ;айвонгарчилик.
 Ма;садга етарман, агар ўлмасам,-
 Сен яшаган ;аёт: маймунгарчилик!