Славянска прегръдка

Величка Петрова
СЛАВЯНСКА ПРЕГРЪДКА

Времето танцува неспокойно.
Днес е тук.
А стъпките назад са,
там където храбро неуморно
славянската узрявала е раса.

Душите на сърцата разделени, 
зъзнат под фалшива чужда тръпка.
Но от Бог са, с Бог обединени
в православна кротнала прегръдка.       

Струните разбудени вълшебни,
музика по сетивата раждат.
Музика от болки сътворени
славянството
в живота ни 
огражда.

Времето е в нас ронливо бойно
и духът ни с него се калява.
Знаем, че славянството е родно.
С родовата памет оцелява.
             20.05.2015г.