Я - подих...

Елена Мамчич
Я - білий подих бузковий,
Під вітром весни і тепла,
Я - сірий твій біль мармуровий
Без ніжності й злагоди зла.

Я - поштовх рухливої долі
У зашморзі чесних надій,
Стежина буремного поля,
Окраєць нескривджених мрій.

Я - зброя словесного бруду
І кров металевого дня,
Сльозинка байдужого люду
В дарунок безкрилим вогням.

Я - крихта і світ одночасно,
Спокута і гріх молитов,
Миттєвість і вічність негласна,
Свобода і важкість оков.

У сказі блаженного часу
Шляхетних яскравих чеснот,
Країно моя сивовласа,
Я - твій безпорадний народ...