Руська Матрьошка - Руська Душа

Русский Росс
Йшов я якось по Коломні. І проходив повз дитячого садка "Матрёшка".
Чудове установа - доглянута, охайна, у дворі - краса.
А під назвою "Матрёшка" - плакат. З 70-річчям Великої Перемоги!
І подумав я - ось чому матрьошка є руським символом. Символом руської душі! Адже не дарма.

     Судіть самі:
Ви відкриваєте матрьошку. А там - інша. Потім - ще. І ще ... І всі вони - красиві! Писані, яскраві, привабливі.
Так би мовити, сувеніри, що кличуть ознайомитися з руською культурою. Хіба не так?

     Для порівняння ...
Порівняйте, наприклад, з тим, як руський Іван знайомиться зі смертю Кащея-бес.смертного. Адже теж поетапно знайомиться!
Спочатку ми бачимо золотий ланцюг, скриню, потім всіляких тварин і птахів.
У деяких варіантах - аж до крука або коршуна (частіше, качки, звичайно) який і упускає яйце з голкою, на якій і є смерть Кащея. А чому бес.смертного з точкою? А адже таки смертним виявився! Помер Кащей ... А думав, гадюка заморська, що безсмертна. Виявилося, то не є так: смертна.
Як на мене - досить яскравий образ зла, що чинило опір руському Івану.

     А що ж до матрьошки? Вона - мов Руська Душа.
У міру того, як знайомишся з нею ближче, далі й глибше, розумієш, що ... все в ній чудово! І красиво.
Що називається, і Душею і ... Зовнішнім Видом! Бо це є дитячий репортаж! Або не зовсім дитячий ...

     Все в ній красиво ... Хіба не так?
Ну хіба що хулігани не забруднять її поганими всякими написами і малюнками.
Не розмалювали, так би мовити, по-своєму. Картинами навіть рука не підіймається їх назвати. Але ж все це можна змити!
Хіба не так?

     Рука не підіймається назвати ...
Треба ж! Написав та подумав, хіба рука може говорити? Виходить, так!
Рука письменника, наприклад. Або рука поета. Або художника. І навіть рука дизайнера!)
І вирішив я, нехай буде так: при освоєнні Марса одними з перших руських переселенців нехай будуть вихованці цього дитячого садка!)

     http://youtu.be/ANS0rKEbb00

     І ще ...
У цьому дитячому садку, в "Матрёшке" образ Руської-Матрьошки-Руської-Душі розкривається найяскравіше.
Адже поряд з нею ще й символ Перемоги!
Бо виховують у цьому садочку справжніх захисників. Дітей, які люблять свою Батьківщину. Як маму. У цьому я переконався, зайшовши всередину ...

Але це вже зовсім інша історія.

Ось які думки виникли у мене при погляді на фасад дитячого садка "Матрёшка". А що думаєте Ви?
ФотоДумкоРепортаж. Спеціально для проекту ФДР: http://www.stihi.ru/2015/05/26/2788

На русском языке: http://www.stihi.ru/2015/05/27/2471