666

Варя Майер
У тім мереживнім потворстві,
Я бачу тільки янгольскі незрілі воплі.
Які вхопилися у двері зовні,
І бачать темний світ.
Крізь білі соплі.
Триматися від ґвалту неминучих.
Невже ми створені, як на заводі стіни?
В очах скляних, фольгою, так сліпуче,
Я бачу з пляшкою води дитину.
З безхатньою душею, сповнену надії.
І димні руки пахнуть молоком.
І в серці вже тримаєш стиглі мрії.
А їх лупцюють знов і знов кнутом.
Чому швиряють нас, як те сміття?
Якщо не маємо липкої бірки?
Чи справедлива хвойда це життя?
Одним усе, других же жме до стінки.
Станцюєм тихо танго під дощем?
І наші таргани зсумують сподівання.
Якщо ми разом під одним плащем,
Нам не потрібні і пружини у дивані.
Ти будь людиною.
Яка не манекен.
Яка не зможе змішувати душі.
І навіть з горсткою страшних проблем,
Ти випускай диявола на сушу.
І обернися швидко навкруги.
Ти впевнений, що ти - незваний гість?
Якщо і гратися з ляльками від нудьги,
Хоча б зроби татуювання "шість, шість, шість".