Сон

Соломия Галицкая
СОН

Мені наснився у ночі “Майдан”
І трупи закатованих людей,
Які в будинку профспілок згоріли.
Чимало там прихованих смертей.

Мені наснився у ночі “Майдан”.


Я бачила руїни та війну,
Тіла загиблих молодих солдат,
Блукали тихо по землі їх тіні.
А я, в руках стискала автомат.
...
Я бачила руїни та війну.


Я чула плач та стогін матерів,
І як ревів під “Градами” Донбас.
Там смерть людей невинних забирала.
Біля машини вибухнув  фугас.

Я чула плач та стогін матерів.


Я бачила смертельний зорепад,
Почула голос матінки землі.
Їй було боляче, вона кричала.
На її тіло падали зірки.

Я бачила смертельний зорепад.


Навколішках стояли земляки,
Ковтали мовчки сльози каяття.
Тавро раба сіяло на їх тілі.
Але назад не було вороття.

Навколішках стояли земляки.


І янгол з неба прокричав мені:
“На наш народ страшний чекає суд,
На землю буде падати каміння,
Криваві ріки хлинуть звід усюд!”.
...
Це янгол з неба прокричав мені.


Я по землі квітучій тихо йшла,
Людей багато бачила в раю.
Там були ті, хто шанував закони,
Хто жив, не заплямивши честь свою.

Там земляків шукала. Не знайшла...


СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(травень 2015)