Далонi

Шостко Виктория
Вельмi моцныя Далонi
Нас трымаюць у палоне.
Праўды сталi мы баяцца -
Не маўчыце! Хопiць, братцы!
Вочы трэба ўжо расплюшчыць -
Заблукалi ў цёмнай пушчы.
Гэй, гiсторык! Гэй, наставнiк!
Гэй, вучоны! - Кiдай справы.
Трэба несцi ўжо асвету -
Ратаваць народ аб бедаў!
Хопiць у цемры жыць народзе -
У дваць першым мы стагоддзi!
Ланцугi пара нам скiнуць,
Разагнуць прыйшоў час спiны.
Здаўна мы жывем у прыгоне.
Прэч ганiце, прэч, Далонi!