Мoldova - tara mea

Галина Чиореску
Еu sunt rupta din inima ta,
Sunt tarina din a ta tarina.
Chiar de-s departe si nu te pot vedea,
De jalea ta inima-n piept imi suspina...


Esti tara mea draga, esti bastina mea,
In tine eu primii pasi i-am facut,
Scumpa Moldova, tu esti iubirea mea,
Doinele tale mi-i dor sa le-ascult.


Scumpa mea tara, tara de dor,
Esti tara copilariei mele,
La gindul la tine ma trece un fior,
Caci treci tu acuma prin vremuri grele.


Tara mea scumpa, tara de vis,
Tara in care atitea ani am trait!
Ai fost nu demult ca un paradis,
Dar multi sunt acei, care te-au jefuit...


Apleaca-ti genunchii, ridica-ti privirea
Si varsa lacrimi spre-al tau Ziditor!
El este Domnul, El e iubirea,
El neaparat iti va veni in ajutor!


Asi vrea dinnou sa fiu a ta tarina,
In trupul tau obosit vreau sa adorm,
Asi vrea sa sufar impreuna cu tine,
Aici sa traiesc si aici sa si mor ...