***

Паша Дессин
Ти звідки знаєш, відчуваєш,
що хтось пильнує твої очі?
Що хтось кохає, завмирає,
хтось бачить в снах тебе щоночі?
Звідки в очах твоїх сльоза,
глибока тьмяність, як безодня?
Твої слова мені щодня
приносять щастя, як цвіт поля...
Навіщо бачу тебе в снах,
навіщо ти сюди приходиш?
Ти плаваєш в моїх думках,
як човник в ніч у синім морі.
Такі тонкі твої вуста,
навіщо ця тобі краса?
Щоб завжди бачив тебе інший?
Губами жадно цілував
все довше, довше, більше, більше
і в ніч до серця пригортав...
Щаслива доля... Ти щаслива
лише у снах,
в моїх лиш снах,
краса твоя і твоя сила
назавжди тануть у думках.